استاندار همدان گفت: عنوان «پایتخت تاریخ و تمدن ایران اسلامی» برای همدان نهتنها یک شعار، بلکه نمادی از ظرفیتهای عظیم تاریخی، فرهنگی و تمدنی این استان است و این عنوان نشاندهنده ظرفیتهای بزرگ استان در حوزه میراثفرهنگی، صنایعدستی و گردشگری است.
به گزارش روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان همدان، مراسم تجلیل از هنرمندان برجسته صنایعدستی استان حاضر در سی و هفتمین نمایشگاه ملی صنایعدستی با حضور استاندار همدان، معاونان سیاسی، امنیتی و اجتماعی و هماهنگی امور اقتصادی استاندار، مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان و مدیرانکل ستادی برگزار شد.
حمید ملانوریشمسی، استاندار همدان روز سهشنبه ۶ آذرماه پس از بازدید از نمایشگاه محصولات هنرمندان صنایعدستی استان که در سالن ورودی ساختمان مرکزی استانداری برپا شده، با هنرمندان این صنعت به صورت چهرهبهچهره گفتوگو کرد و در جریان مسائل و مشکلات آنان قرار گرفت.
استاندار همدان در حاشیه مراسم تجلیل از هنرمندان برجسته صنایعدستی استان در گفتوگو با خبرنگار میراثآریا گفت: توجه به صنایعدستی به عنوان میراثی گرانبها، در توسعه استان بسیار مؤثر است.
حمید ملانوریشمسی افزود: عنوان «پایتخت تاریخ و تمدن ایران اسلامی» برای همدان نهتنها یک شعار، بلکه نمادی از ظرفیتهای عظیم تاریخی، فرهنگی و تمدنی این استان است و این عنوان نشاندهنده پتانسیلهای بزرگ همدان در حوزه میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری است.
او ادامه داد: در دوره جدید مدیریت استان، این ظرفیتها بهعنوان یکی از اولویتهای اصلی برای اشتغالزایی، توسعه اقتصادی و پیشرفت استان مورد توجه قرار میگیرند.
استاندار همدان تصریح کرد: میراث فرهنگی ما تنها محدود به چند اثر تاریخی نیست؛ بلکه ابزاری است که میتواند نقش اساسی در اشتغال، معیشت و زیرساختهای اقتصادی ایفا کند و وقتی از میراث فرهنگی صحبت میکنیم، در واقع از تاریخ، تمدن، هنر، ادبیات، و اندیشههای ارزشمندی سخن میگوییم که از دورههای مختلف تاریخی به ما به ارث رسیده است.
ملانوری شمسی گفت: بیش از ۸۵ رشته صنایع دستی در استان همدان از نسلی به نسل دیگر منتقل شده و این انتقال نهتنها حافظه تاریخی ما را زنده نگه میدارد، بلکه بهعنوان سرمایهای بزرگ برای توسعه اجتماعی و اقتصادی استان عمل میکند و برای افزایش بهرهوری در صنایعدستی، باید از ظرفیتهای موجود نهایت استفاده را ببریم. یکی از این ظرفیتها، امکان قانونی استفاده از صنایع دستی بهعنوان هدایا در ادارات و سازمانهاست.
او افزود: با هماهنگی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تلاش میشود، تفاهمنامهها و قراردادهایی بین دستگاههای اجرایی و تولیدکنندگان صنایعدستی منعقد شود تا این ارتباط به تقویت تولید داخلی کمک کند.
استاندار همدان اظهار کرد: باید از فضاهای عمومی، مانند مدارس و سالنهای ورزشی و فرهنگی و ادارات، برای برگزاری نمایشگاههای صنایعدستی استفاده شود. این اقدام نهتنها هزینه زیادی ندارد، بلکه زمینهای مناسب برای معرفی و فروش آثار هنری به وجود میآورد.
ملانوری شمسی بیان کرد: در راستای توسعه صنایعدستی استان، با همکاری کمیته امداد امام خمینی (ره)، احداث یک شهرک صنایع دستی در قالب ۵۰۰ واحد کارگاهی، فروشگاهی و نمایشگاهی در فاز اول در دستور کار قرار گرفته است که این شهرک فضایی را برای هنرمندان فراهم میکند تا علاوه بر تولید، امکان فروش و آموزش مهارتهای خود را نیز داشته باشند.
او در این بازدید، از یک اثر فاخر در حوزه صنایعدستی چوبی رونمایی کرد و در پایان با اهدای لوح تقدیر از تلاشهای هنرمندان برجسته صنایعدستی استان که در نمایشگاه ملی تهران حضور یافته بودند، قدردانی کرد.