معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان گفت: ثبت جهانی آثار ناملموس کشور نشان داد که بخشی از آثار ثبتی مربوط به صنایعدستی است و ثبت جهانی آنها ماحصل توجه بیش از پیش اهالی فرهنگ و میراث و اساتید و بزرگان به صنایعدستی است.
بهنقل از روابطعمومی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان، محمدرضا خلجی، شنبه ۲۶ آذرماه گفت: در استان همدان ۲۸ اثر از آثار هنرمندان صنایعدستی بهعنوان میراث ناملموس ملی در حوزه صنایعدستی همدان به ثبت رسیده است.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان گفت : حوزه صنایعدستی یکی از مهمترین ظرفیتهای کشورمان در حوزه آثار ناملموس است و در واقع صنایعدستی دربردارنده فرهنگ و هویت ملی ماست.
خلجی گفت: امروزه صنایعدستی لزوماً اقتصاد نیست بلکه میتوان از ظرفیت اقتصادی آن استفاده کرد. امروزه صنایعدستی نماد فرهنگ و باورهای یک منطقه است و همین مسئله از اهمیت بالایی نیز برخوردار است.
او افزود : ثبت جهانی برخی از آثار ناملموس کشورمان ماحصل توجه بیش از پیش اهالی فرهنگ و میراث و اساتید و بزرگان به صنایعدستی است و هنر صنعتها و صنایعدستی گرهخورده به فرهنگ و جمع کثیری از اقشار جامعه که باورها و سنتها را در دل آثار خود بهجای گذاشتهاند.
معاون صنایعدستی ادارهکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی همدان گفت: علاوه بر آنکه زحمت زیادی برای خلق یک اثر کشیده میشود و اقتصاد از آن تأمین میشود، بار فرهنگی زیادی را در اثر بهجای میگذارد.
خلجی عنوان کرد : بهطور مثال در نقش و نگارههایی که در سوزندوزی و بتهدوزی و ... به کار میرود، هویت و فرهنگ و باورهای متعددی نهفته است؛ از رنگها گرفته تا طرحها، همگی ریشه در باورهای افراد دارد و این ارزشمند است.
او تاکید کرد: باید بیشتر از همیشه با نگاه ارزشگذاری به هویتمان به صنایعدستی توجه کنیم.