مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان گفت : « 10 بنا از محوطههای تاریخی و همچنین عمارت «جنانی» و «نوشادی» همدان ثبت اضطراری شده که امیدواریم دو تا سه سال آینده بناهای واجد ارزش تعیین تکلیف شده، ثبت شوند یا واجد ارزش بمانند.
به گزارش میراث آریا و به نقل از روابط عمومی اداره کل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همدان
شنبه 27اردیبهشت و همزمان با آغاز هفته میراث فرهنگی است علی مالمیر مدیرکل میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری همدان با حضور در دفتر خبرگزاری فارس پاسخگوی سوالات خبرنگاران این مجموعه شد.
علی مالمیر در این نشست ، گفت: « قابلیتهای زیادی در کاوش آثار تاریخی داریم که یکی از آنها در بعد گمانهزنی در عرصه و محوطههای تاریخی است تا تکلیف عرصه مشخص شده و حفاظت شودوطی دو سه سال گذشته اتفاقات خوبی در حوزه کاوش رخ داده و ۴۰ محوطه تاریخی تعیین عرصه و حریم شد که اقدام ارزشمندی بود و اولویتهای کاوشی خوبی هم وجود دارد که یک مورد پروژه نجاتبخشی در فامنین و یک مورد نیز در محوطه تاریخی لائودیسه در نهاوند بود که سال گذشته انجام شد.»
او گفت:« در محوطه تاریخی لائودیسه هنوز به آثاری که مربوط به معبدی از کتیبه سلوکی باشد، برنخوردیم اما نشانههایی از کاوش در گذشته داریم که قطعیت در وجود یک معبد و کتیبه را میرساندو تداوم کاوشها تا تشخیص عرصه و حریم مدنظر است تا استحکامبخشی برای بنا نیز وجود داشته باشد.»
مالمیرادامه داد:« فاز بیست و دوم کاوش هگمتانه به زودی و در هفته میراث فرهنگی آغاز میشود تا بتوانیم به اطلاعات بیشتری دست یابیم زیرا هنوز اطلاعات دقیقی از اینکه این اثر تاریخی به جز دوره اشکانی به چه دورههایی بازمیگردد؛ نداریم.
او ادامه داد:« در زمینه ثبت جهانی، به صورت موازی چند پرونده مدنظر است که مهمترین و اصلیترین اثر در حوزه تاریخی تپه هگمتانه است که پرونده آن به همراه سنخیت آن با بافت شهر و بازار به مرکز ارسال شده است و در حوزه اثر طبیعی، غار علیصدر مدنظر است و سپس محور ارزانفود و قلعه تاریخی نوشیجان در دستور کار
علی مالمیر گفت: « مجموعه خبرگزاری فارس بسیار با دغدغه اخبار و اتفاقات مربوط به حوزه میراث فرهنگی را پوشش داده و پیگیری کرده است به طوری که در تمام رویدادها یک پای موضوع برای پوشش خبر بوده که فارغ از هر نگرشی موضوعات را به صورت تخصصی و فنی پوشش دادند؛ بنابراین لازم دیدم با حضور در این مجموعه از زحمات شما قدردانی کنم.»