شنبه 01 دی 1403

امامزاده هود

امامزاده هود مربوط به دوره ایلخانی است و در بخش قروه در جزین، روستای ینگی قلعه واقع شده و در سال ۱۳۲۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

توضیحات

امامزاده هودمربوط به دوره ایلخانی است و در بخش قروه در جزین، روستای ینگی قلعه واقع شده و در سال ۱۳۲۷ به‌عنوان یکی از آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

بقعه امامزاده هود(ع) در سه کیلومتری غرب امامزاده اظهر در روستای ینگی قلعه از توابع شهرستان همدان واقع شده و به امامزاده ینگی قلعه نیز مشهور است.

به گزارش روابط عمومی اداره اوقاف و امور خیریه استان همدان، بقعه امامزاده هود(ع) در سه کیلومتری غرب امامزاده اظهر در روستای ینگی قلعه از توابع شهرستان همدان واقع شده و به امامزاده ینگی قلعه نیز مشهور است.

ساختمان بقعه، از بناهای دوران مغول و قرن هشتم محسوب می‌شود. پلان بنا دوازده ضلعی است و از آجر ساخته شده است. اندازه خارجی هر ضلع از وسط جرز تا جرز دیگر ۳۶/۲ متر و دهانه طاقنمای وسط هر ترک ۶۰/۱ متر و ابعاد داخلی هر ضلع از یک نبش تا نبش دیگر ۶۸/۱ متر و عرض دهانه وسط هر ضلع داخلی بالغ بر ۸۶ سانتی‌متر است. بنا دارای دو در شمالی و جنوبی است که درِ جنوبی فعلاً مسدود شده است. ظاهراً بنا گنبدی مخروطی شکل داشته که تخریب شده است. کف برج که سرداب در آن قرار دارد با تیرهای چوبی پوشیده شده است. از تزئینات برج آثار کمی همچون کاشی‌های لاجوردی آن مشهور است و نشان می‌دهد که بنا در زمان آبادانی دارای تزئینات آجری و کاشی کاری معرّق و معقلی به رنگ‌های لاجوردی و فیروزه و خطوط کوفی در حاشیه‌های اطراف طاق‌نما داشته است.

کف برج که سقف سرداب زیر آن است از تیرهای چوبی تشکیل یافته و اکنون فقط جای خالی سرتیرها بر دور تا دور داخل برج باقی است و قسمت پایین دیوارهای آن را از سنگ لاشه مخصوص همدان و نواحی تابعه آن‌که مطبق و نازک بوده (مانند آجر در ساختمان به کار می‌برند) ساخته‌اند.در تاریخ 1327/12/2 به شماره 367 در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است. این مقبره محل دفن شیخ شئی الله درگزینی بوده که درمنطقه بنام امامزاده هود مشهور شده است .

تصاویر مرتبط

نقشه