شنبه 01 دی 1403

مسجد جامع اسدآباد

مسجد جامع اسدآباد یکی از کهن‌ترین مساجد ساخته شده در شهرستان اسدآباد است که به نام‌های دیگری همچون «مسجد سلطانی» نیز نامیده می‌شود. بنای امروزی مسجد جامع، در اوایل انقلاب اسلامی نوسازی و به شکل مستطیل، ساخته شده است

توضیحات

مسجد جامع اسدآبادیکی از کهن‌ترین مساجد ساخته شده در شهرستان اسدآباد و در محله بازار واقع است . که به نام‌های دیگری همچون «مسجد سلطانی» نیز نامیده می‌شود. قدیمی ترین مسجد شهر اسدآباد بوده که با توجه به فرسوده بودن بنای قدیمی ، بمنظور توسعه فضای آن در اوایل پیروزی انقلاب اسلامی تخریب و جای آن ساختمان جدیدی بنا نموده اند.بنای امروزی مسجد جامع، در اوایل انقلاب اسلامی نوسازی و به شکل مستطیل، ساخته شده است. حضور سنگ‌نبشته‌ای تاریخی که در گذشته درون شبستان قدیمی مسجد قرار داشته است، از دلایل اهمیت و ارزش این مسجد تاریخی است.

مسجد قدیمی دارای پنج کتیبه سنگی بوده که هم اکنون نیز نصب شده اند. مضمون این کتیبه ها شامل :

فرمان شاه طهماسب اول صفوی«984-930» درباره بخشودگی مالیات خانه شمار قریه اسدآباد.

فرمان شاه طهماسب اول صفوی «984-930» درباره تخفیف مالیات چهارپا که عبارت از مواشی و ...و بیوت النحل النکا ، اسدآباد که از ابتدای پیچ ئیل به علیت شیعه بودن ساکنان آنجا.

فرمان شاه عباس صفوی«1038-996» درباره تخفیف رسدی یکماهه شهر رمضان المبارک از ابتدای توشقان ئیل سوای جهاتی که به اجاره می دهندفقط به شیعیان ساکن الکاء اسدآباد.

فرمان شاه صفی «1052-1038» درباره مال و حقوق دیوانی جماعت کاولیان و جماعت لولیان و جماعت هندویان مشهور به خطیران و جماعت حسن ارانلو  که در نواحی نهاوند و اسدآباد و هرسین و دینور و سنقر و گوراب و ملایر ساکن هستند.

کتیبه تعمیر بنای مسجد جامعه قصبه اسدآباد به فرمان شاه سلیمان صفوی«1105-1077»

تصاویر مرتبط

نقشه