توضیحات
آستان امامزاده عبدالله (ع) در شهرستان همدان، بخش مرکزی، شهر همدان، خیابان باباطاهر، میدان امامزاده عبدالله واقع شده است و یکی ازشاخص ترین امامزاده های مدفون در استان همدان می باشد که مرقد مطهر این امامزاده عظیم الشأن در بافت قدیمی شهر همدان انتهای خیابان باباطاهر در میدان امامزاده عبدالله واقع شده است. به طوری که گنبد و دو گلدسته طلائی رنگ بقعه امامزاده از فاصله های دور به وضوح خودنمایی می کند. عملیات عمرانی آن از سال 1369 تا 1357 با تخریب بنای ساختمان قبلى شروع و بنائی شکیل و زیبائی با زیر بنائی در دو طبقه بالغ بر 5700 متر مساحت جاى احداث گردیده است
نسب شریف این امام زاده به امام هفتم منتهی می شود و به تصریح تبارنگاران امامزاده عبدالله (علیه السلام) درهمدان سکونت داشته و یک تیره از علویان مهاجر و سادات موسوی ساکن در همدان را از این شجره مبارکه می توان دانست. قبور امامزاده عبدالله (ع) و پدر بزرگوارش احمد (ع) در داخل یک بقعه و در کنار هم قرار دارند که بقعه آن به نام امامزاده عبدالله (ع) شهرت یافته است. این دو امامزاده عالیقدر علاوه بر کسوت سیادت از اعلام دین و پیشوایان بزرگ و ناشران علم و قسط مربى نفوس و مجرى حدود الهی بوده اند و نسب تعدادى از رجال علم و تقوی، به این دو بزرگوارمنتهى مى شوند. به هنگام تسلط قرامطه بر شهرهای غربى ایران (حدود 294 هجری) که مصادف با آغاز خلافت المقتدربالله عباسى بوده، جناب امامزاده احمد (ع) به شهادت مى رسد. شجره نامه این دو بزرگوار به شرح زیر ذکر شده است: "قتیل القرامطه جناب احمد بن محمد ابن ابراهیم بن عبیدالله بن موسى الکاظم (ع)"
تاریخ دقیقی از سال تولد و وفات این امامزاده بزرگوار در دسترس نمی باشد و بر اساس تتبعات مرحوم عندلیب زاده که شجره نامه این امامزاده را به شرح فوق اعلام نموده پدر بزرگوار امامزاده عبدالله (ع) بنام احمد شعرانی به دست قرامطه که اعتقاداتی گمراه کننده داشته اند به شهادت رسیده است.
مردم همدان اعتقاد زیادى به این دو بزرگوار دارند و به همین جهت معمولاً پس از برآورده شدن حاجاتشان نذورات خود را در این محل ادا مى نماید و در مراسم عروسی عروس و دامادها این امامزاده را طواف مى کنند.